Ανοδικά αναθεώρησε ο γαλλικός όμιλος ποτών Pernod Ricard τις εκτιμήσεις του για την ετήσια κερδοφορία του, αφότου ανακοίνωσε αύξηση των κερδών α’ εξαμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις, λόγω της ισχυρότερης ζήτησης σε Κίνα και Ινδία.

Η Pernod ανακοίνωσε ότι τώρα στοχεύει σε οργανική ανάπτυξη κερδών μεταξύ 4% και 6% από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες για τη χρονιά που τελειώνει στις 30 Ιουνίου 2018. Η προηγούμενη πρόβλεψη έκανε λόγο για αύξηση 3% έως 5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως οι προβλέψεις αυτές στηρίζονται σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Πάντως, ο γαλλικός όμιλος σημείωσε ότι η αύξηση του ευρώ έναντι του δολαρίου θα επηρεάσει αρνητικά, με το ποσό των 180 δισ. ευρώ, τα ετήσια λειτουργικά κέρδη, κάτι που συνιστά μια μεγαλύτερη επιβάρυνση από αυτή που αρχικά αναμενόταν.

Οι πωλήσεις α’ εξαμήνου έφτασαν τα 5,082 δισ. ευρώ, αύξηση της τάξεως του 5,1%, ενώ τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες άγγιξαν τα 1,496 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 5,7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 4,6% των οργανικών πωλήσεων και 4% των κερδών από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης