Πρόστιμο €775 εκατ. από τις ολλανδικές αρχές στην ING για ξέπλυμα χρήματος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018, 14:32
Πρόστιμο €775 εκατ. από τις ολλανδικές αρχές στην ING για ξέπλυμα χρήματος
Οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ήλθαν σε διακανονισμό μιας υπόθεσης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με την τράπεζα ING Groep, έναντι 775 εκατ. ευρώ (900 εκατ. δολαρίων).

Οι εισαγγελικές αρχές δήλωσαν πως η ING κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας της χώρας σχετικά με την πρόληψη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας "δομικά και για χρόνια", διότι δεν απέτρεψε λογαριασμοί πελατών της να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα χρήματος, την περίοδο 2010-2016.

«Αποτέλεσμα ήταν ότι οι πελάτες της για χρόνια είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην ING για εγκληματικές δραστηριότητες, σχεδόν ανενόχλητοι», αναφέρει η ανακοίνωση των αρχών.

Επίσης, σημειώνεται ότι «η ING θα έπρεπε να είχε εντοπίσει ότι τα χρήματα που εισέρρεαν στους λογαριασμούς αυτούς, πιθανώς θα προερχόταν από εγκληματικές δραστηριότητες».

Η ING δήλωσε πως λυπάται βαθιά για τα όσα έγιναν.

«Η μη τήρηση των απαιτούμενων προτύπων είναι απαράδεκτη και η ING αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη», αναφέρει.
«Αν και οι τακτικές μας και οι διαδικασίες στην Ολλανδία είχαν ως αποτέλεσμα να τερματίσουν τις σχέσεις μας με χιλιάδες πελάτες, αυτό δεν ήταν αρκετό».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018, 14:32