Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, αποκάλυψε πριν μερικές ώρες το νέο ηλεκτροκίνητο φορτηγάκι της εταιρείας, το Cybertruck, και δυστυχώς μετά το… επεισοδιακό event, οι αναλυτές της Wall Street δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Πέρα από το φιάσκο με το θρυμματισμένο “αλεξίσφαιρο” τζάμι, πολλοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την περίεργη εμφάνιση του οχήματος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Cybertruck της Tesla, απλά φαίνεται πολύ περίεργο. Ο Μασκ είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές ότι το φουτουριστικό φορτηγάκι θα φαίνεται σαν να βγήκε από το “Blade Runner” και τελικά δεν αστειευόταν», αναφέρει ο αναλυτής της Bernstein, Toni Saccconaghi, σε επιστολή του προς τους επενδυτές.

Η μετοχή της Tesla έπεσε 5% την Παρασκευή σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμό της στα 354,83 δολάρια.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Παρόλο που το στιλ είναι πάντα υποκειμενικό θέμα, πιστεύουμε ότι το ξεχωριστό και φουτουριστικό design θα έχει απήχηση στους καταναλωτές και θα έχει ζήτηση”, ανέφερε ο Jed Dorsheimer της Canaccord Genuity.
 

Οι αναλυτές της Credit Suisse δεν περιμένουν να αποτελέσει σοβαρό ανταγωνισμό το Cybertruck στην αγορά των pickup, καθησυχάζοντας τις Ford και General Motors. O αναλυτής της Cowen, Jeffrey Osborne υποστηρίζει ότι “η Tesla βιάστηκε με το λανσάρισμα του Cybertruck. Ο Μασκ ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης με τον σχεδιασμό που έχει επηρεαστεί από το “Blade Runner”, όμως ξαφνιαστήκαμε με το πόσο ξεχωριστό μοιάζει και πιστεύουμε ότι μπορεί να του καταστρέψει τα όνειρα”.

Οι μετοχές της Ford ανέβηκαν κατά 1%.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης