Η Qualcomm Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει πετύχει μια διαταγή κινεζικού δικαστηρίου κατά της Apple Inc. η οποία απαγορεύει την πώληση ορισμένων μοντέλων του iPhone στη χώρα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Apple παραβιάζει δύο πατέντες της Qualcomm και εξέδωσε προσωρινά μέτρα κατά της πώλησης των iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X, όπως ανακοίνωσε η Qualcomm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση είναι μέρος μιας παγκόσμιας διαμάχης μεταξύ των δύο αμερικανικών εταιρειών για τα τέλη αδειοδότησης που χρεώνει η Qualcomm για τη χρήση τεχνολογίας που, σύμφωνα με την ίδια, υποστηρίζει τα συστήματα όλων των σύγχρονων τηλεφώνων.

Η Apple από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η πρώην προμηθεύτρια της χρησιμοποιεί αθέμιτα τη θέση της ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής τσιπ για έξυπνα τηλέφωνα για να επιβάλει πληρωμές τελών.

Η Qualcomm έχει απαντήσει ότι η Apple χρησιμοποιεί την πνευματική της ιδιοκτησία χωρίς να πληρώνει και οι νομικές διαμάχες έχουν στόχο να την υποχρεώσουν να μειώσει τα κόστη των αδειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πατέντες έχουν σχέση με τη διαχείριση φωτογραφιών και εφαρμογών σε οθόνες αφής και είναι μόλις δύο από έναν αριθμό πατεντών που βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των δύο εταιρειών σε πολλές χώρες.

Ο τίτλος της Apple σημειώνει πτώση 1,5% στις αρχικές συναλλαγές στη Wall Street.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης