Η General Motors προσφέρθηκε να μετατρέψει σε μετοχές χρέος ύψους περίπου 2,2 δισ. δολαρίων που οφείλει η νοτιοκορεάτικη μονάδα της, σε αντάλλαγμα για οικονομική στήριξη και φορολογικές ελαφρύνσεις από την Σεούλ, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές με άμεση γνώση της υπόθεσης.

Η πρόταση αναδιάρθρωσης έρχεται μετά την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ντητρόιτ την περασμένη εβδομάδα ότι θα κλείσει τη μονάδα της στην πόλη Gunsan, νοτιοδυτικά της Σεούλ, έως το Μάιο και τις επόμενες εβδομάδες θα αποφασίσει το μέλλον των εναπομεινασών τριών μονάδων στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το swap χρέους για μετοχές θα επιτρέψει στη μονάδα της GM στη Νότια Κορέα να συνεχίσει τη λειτουργία της. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα επηρεάσει το deal τα συμφέροντα της κρατικά ελεγχόμενης Korea Development Bank, η οποία κατέχει το 17% της GM Korea.

Η απόφαση της GM είναι η τελευταία μιας σειράς βημάτων που έχει κάνει η αυτοκινητοβιομηχανία για να δώσει προτεραιότητα στην κερδοφορία και την καινοτομία έναντι των πωλήσεων. Από το 2015, η GM εξέρχεται από τις μη κερδοφόρες αγορές σε μέρη όπως η Ευρώπη, η Αυστραλία, η Νότια Αφρική και η Ρωσία.

Δεν είναι γνωστό το ακριβές ύψος των φρέσκων κεφαλαίων που ζήτησε η εταιρεία από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας για να συνεχίσει να λειτουργεί την επιχείρησή της εκεί, η οποία απασχολεί σχεδόν 16.000 ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης