Η Ryanair Holdings ανακοίνωσε ότι έχει περικόψει τις εκτιμήσεις για τη χρήση 2019 κατά 12%, επικαλούμενη τις αρνητικές επιδράσεις από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και τις απεργίες.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους τόνισε πως έχει περικόψει τα κέρδη μετά από φόρους της χρήσης, στα 1,10-1,20 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,25-1,5 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναθεώρηση έρχεται μετά από τη χαμηλότερη κυκλοφορία και την εξασθένιση των ναύλων το Σεπτέμβριο, που προκλήθηκαν από τις διήμερες συντονισμένες απεργίες στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, τόνισε η εταιρεία.

Η Ryanair δήλωσε ότι τα ναύλα του β΄ τριμήνου μειώθηκαν κατά 3% περίπου. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία ανέμενε ότι τα ναύλα γ΄ τριμήνου θα ανακτούσαν τις πιο ήπιες αποδόσεις του β΄ τριμήνου.

Ωστόσο, και η καταναλωτική εμπιστοσύνη και τα ναύλα γ΄ τριμήνου, έχουν έκτοτε επηρεαστεί από τις ανησυχίες για πιθανές απεργίες. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία αναμένει τώρα μείωση των ναύλων β΄ τριμήνου κατά 2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία τόνισε πως ο λογαριασμός για τα καύσιμα θα διαμορφωθεί κατά 460 εκατ. ευρώ υψηλότερα λόγω της αύξησης των τιμών πετρελαίου, ενώ τα άλλα κόστη θα πληγούν από τις υψηλότερες δαπάνες φροντίδας και στέγασης, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ για αποζημιώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης