Ελαφρώς χαμηλότερες από ό,τι αρχικώς ανέμενε εκτιμά η Ryanair ότι θα είναι οι ζημιές για το έτος, προβλέποντας ωστόσο ότι θα μεταφέρει λιγότερους επιβάτες στο επόμενο έτος εξαιτίας ταξιδιωτικών περιορισμών του Πάσχα και της αργής προόδου των εμβολιασμών στην Ευρώπη.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία αναμένει ζημιές προ εκτάκτων μεταξύ 800-850 εκατ. ευρώ για τη χρήση μέχρι τον Μάρτιο του 2021, ελαφρώς καλύτερα από την προηγούμενη εκτίμηση του Φεβρουαρίου, για 850-950 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβλέπει τώρα ότι οι αριθμοί των επιβατών για τη χρήση μέχρι τον Μάρτιο του 2022 θα διαμορφωθούν στο χαμηλότερο επίπεδο των εκτιμήσεων για 80-120 εκατ. επιβάτες.

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 1,1% στη συνεδρίαση του Λονδίνου.

Στο μεταξύ εκτιμάται ότι η αργή διάθεση εμβολίων COVID-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βλάψει τις προοπτικές της Ryanair το επόμενο έτος, δήλωσε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης την Τετάρτη, καθώς σημείωσε μια μικρότερη από την αναμενόμενη απώλεια για το οικονομικό έτος που μόλις έληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιρλανδική εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει πλέον ότι η επιβατική κυκλοφορία κατά το έτος έως τις 31 Μαρτίου 2022 θα φτάσει στο χαμηλότερο σημείο της προηγούμενης εκτίμησής της για 80-120 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Πασχαλινοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί/lockdown και καθυστερημένη ανάκαμψη της κυκλοφορίας στην περίοδο αιχμής του καλοκαιριού του ’21, λόγω της αργής διάθεσης στην ΕΕ των εμβολίων COVID-19, σημαίνει ότι η κυκλοφορία για το 2022 είναι πιθανό να είναι προς το κατώτερο άκρο του προβλεφθέντος εύρους» δήλωσε.

Με Ryanair πέταξαν 27,5 εκατομμύρια επιβάτες τους τελευταίους 12 μήνες, από 149 εκατομμύρια επιβάτες το έτος έως τον Μάρτιο του 2020, προτού η πανδημία αφήσει το αποτύπωμά της.

Η αεροπορική εταιρεία, ένας από τους σκληρότερους επικριτές του χειρισμού των Ευρωπαίων πολιτικών για την κρίση της COVID-19, δήλωσε ότι ενώ ήταν πολύ νωρίς για να υπάρξει ουσιαστικό guidance για τα κέρδη για το νέο οικονομικό έτος, αναμένεται να είναι «κοντά στο ίσα βάρκα ίσα νερά».

Οι χρηματιστές της Goodbody ανέφεραν σε σημείωμα ότι ανέμεναν «κάποια προσαρμογή προς τα κάτω» από την τρέχουσα πρόβλεψη κέρδους 252 εκατομμυρίων ευρώ (299 εκατομμύρια δολάρια) για το έτος έως τα τέλη Μαρτίου 2022.

Η Ryanair, η οποία πρόκειται να δημοσιεύσει τα ετήσια αποτελέσματά της στις 17 Μαΐου, δήλωσε ότι αναμένεται να ανακοινώσει καθαρή ζημιά 800-850 εκατομμυρίων ευρώ σε σύγκριση με 850-950 εκατομμύρια προηγουμένως.

Η αεροπορική εταιρεία είχε 3,15 δισεκατομμύρια ευρώ μετρητά στα τέλη Μαρτίου, από 3,5 δισεκατομμύρια στο τέλος Δεκεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης