Η Sanofi SA ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της Bioverativ Inc έναντι 11,6 δισ. δολαρίων, για να επεκτείνει την παρουσία της στον τομέα ειδικής φροντίδας και να ενισχύσει την ηγετική της θέση στις σπάνιες ασθένειες.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών μηνών, τόνισε η Sanofi. Η γαλλική εταιρεία επεσήμανε ότι θα πληρώσει 105 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η τιμή αντιστοιχεί σε premium 64% σε σχέση με το κλείσιμο της Bioverativ στις 19 Ιανουαρίου. Η αμερικανική Bioverativ, η οποία αποκόμισε 847 εκατ. δολάρια σε πωλήσεις το 2016, είναι μια βιοφαρμακευτική εταιρεία με εστίαση στην αιμορροφιλία και σε άλλες σπάνιες αιματολογικές διαταραχές.

«Με την Bioverativ, ηγέτη στην αναπτυσσόμενη αγορά της αιμορροφιλίας, η Sanofi ενισχύει την παρουσία της στην ειδική φροντίδα και στις σπάνιες ασθένειες, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη του 2020, και δημιουργεί μια πλατφόρμα ανάπτυξης σε άλλες σπάνιες διαταραχές αίματος» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Olivier Brandicourt.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης