Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πιθανότατα θα ενεργοποιήσει μια περίοδο υψηλής αβεβαιότητας που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις δραστηριότητες της Banco Santander, αναφέρει η ισπανική τράπεζα σε ανακοίνωσή της προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Το εν λόγω έγγραφο, που περιγράφει με λεπτομέρειες τον πιθανό αντίκτυπο του Brexit στις δραστηριότητες της Santander στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων και των λειτουργικών της αποτελεσμάτων και της ικανότητάς της να προσλαμβάνει και να διατηρήσει το προσωπικό, ήταν η πιο συγκεκριμένη δήλωση μέχρι στιγμής από τη μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης (με βάση τη χρηματιστηριακή της αξία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της προς την SEC, παραμένει σημαντική αβεβαιότητα για το αντίστοιχο νομικό και κανονιστικό περιβάλλον στο οποίο «εμείς και οι θυγατρικές μας θα επιχειρούμε όταν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι πλέον μέρος της ΕΕ».

Και προσθέτει ότι «η αβεβαιότητα και οι ενέργειες που έχουν αναληφθεί ως αποτέλεσμα αυτής της αβεβαιότητας, καθώς και οι νέοι ή οι τροποποιημένοι κανόνες, ίσως έχουν μια σημαντική επίδραση στα λειτουργικά μας αποτελέσματα, στην οικονομική κατάσταση και στις προοπτικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης