Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Mytilineos σε “BB” με θετικό outlook από “BB”-προχώρησε σήμερα η S&P, επισημαίνοντας την εξαιρετικά ισχυρή κερδοφορία του ομίλου το 2022 που αναμένεται να δώσει ώθηση στην Mytilineos για επιδόσεις ρεκόρ στο επόμενο έτος.

Στην έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι αναμένει τα EBITDA της Mytilineos θα κυμανθούν στα 750 – 800 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2022, υπογραμμίζοντας ότι συνιστά «μια αξιοσημείωτη βελτίωση από την προηγούμενη υπόθεσή μας για 500 -550 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2021».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα παραπάνω, η S&P εκτιμά ότι τα EBITDA του ομίλου το 2023 θα ανέλθουν σε 900 εκατ. με 1 δισ. ευρώ, «σημειώνοντας άλλο ένα άλμα παρά την επικείμενη ύφεση στην Ευρώπη».

Ο οίκος εκτιμά ακόμα ότι το σχέδιο που ανακοίνωσε η Mytilineos για διαχωρισμό των μονάδων της δημιουργεί νέες ευκαιρίες, με την επιταχυμένη μετάβαση της εταιρείας στην καθαρή ενέργεια να παρέχει επιπλέον στήριξη.
Όπως αναφέρει δε η έκθεση, το θετικό outlook αντανακλά πιθανή αναβάθμιση τους επόμενους 6 έως 12 μήνες.

Η S&P προβλέπει ότι τα EBITDA της Mytilineos θα είναι τουλάχιστον 900 εκατ. ευρώ το 2023 και το 2024, κάτι που μεταφράζεται σε λόγο προσαρμοσμένου χρέους προς EBITDA κάτω του 2x.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνει, τέλος, ότι η ύφεση που προβλέπεται στην Ευρώπη θα έχει περιορισμένο μόνο αντίκτυπο στις επιδόσεις της εταιρείας, ενώ η οικονομική ανάκαμψη και τα οφέλη από τις συνεχείς επενδύσεις θα είναι επίσης οι κύριοι μοχλοί της ανοδικής αξιολόγησης πλησιάζοντας στο 2024.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης