Μετά από διεθνή διαγωνισμό,η  διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) ανέθεσε στον ομόλογο ιταλικό οργανισμό SACE το έργο του ειδικού συμβούλου μεταρρύθμισης του ΟΑΕΠ, με ιδιαίτερη έμφαση στο νέο επιχειρηματικό μοντέλο και τα προσφερόμενα προϊόντα του.

Ο ΟΑΕΠ, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας προστατεύοντας τους εξαγωγείς από εμπορικούς και πολιτικούς κινδύνους στις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με στόχο την προσαρμογή στις απαιτήσεις και προκλήσεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου εξωτερικού περιβάλλοντος, ο ΟΑΕΠ έχει εκπονήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο με κύριους άξονες τη βελτίωση της οργανωτικής του δομής και τη διεύρυνση των εργασιών του.

Ο SACE, μέσω της ομάδας Global Solutions, θα παρέχει στον οργανισμό συμβουλευτικές υπηρεσίες που επικεντρώνονται στην ανάλυση των υφιστάμενων δομών και τη χαρτογράφηση του αναπτυξιακού σχεδίου και των βασικών δράσεων που θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΠ τα επόμενα χρόνια.

Σκοπός του έργου είναι ο οργανισμός να εκπονήσει το αναγκαίο σχέδιο δράσης προκειμένου να υποστηρίξει δυναμικότερα τις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες στα αναπτυξιακά τους σχέδια και ταυτόχρονα να «ξεκλειδώσει» νέες για αυτές ευκαιρίες στις διεθνείς αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γρηγόρης Σταματόπουλος, γενικός διευθυντής και μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΠ, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε εδώ για να αυξήσουμε τις ελληνικές εξαγωγές με κινητήρια δύναμη τον ΟΑΕΠ. Για να το κάνουμε πράξη, έχουμε ως όπλο την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και τη δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων, οφείλουμε όμως πρώτα εμείς να λειτουργούμε με ένα σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο και να παρέχουμε υπηρεσίες που στοχεύουν στο μέλλον. Ο SACE διαθέτει εξαιρετική τεχνογνωσία και είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος. Είμαι ευτυχής που θα τον έχουμε αρωγό στο έργο μεταρρύθμισης του Οργανισμού, το οποίο ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε».

«Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι για τις προοπτικές αυτής της σύμπραξης, που με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε συνεργασία μας για μελλοντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες» δήλωσε η Michal Ron, επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων της SACE.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης