Σημαντική αύξηση οικονομικών μεγεθών πέτυχε η Vivechrom το 2018

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, 17:29
Σημαντική αύξηση οικονομικών μεγεθών πέτυχε η Vivechrom το 2018

Σημαντική αύξηση οικονομικών μεγεθών πέτυχε η εταιρεία χρωμάτων Vivechrom, μέλος του πολυεθνικού ομίλου χρωμάτων AkzoNobel. Συγκεκριμένα, το 2018 σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 18,45% στον κύκλο εργασιών της που διαμορφώθηκε στα 61,1 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα ανοδικά κινήθηκε και η κερδοφορία της εταιρείας που έφτασε τα 10,16 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Μιχάλης, διευθυντής Marketing της Vivechrom, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, η Vivechrom «με συστηματικό στρατηγικό και μακροπρόθεσμο πλάνο καταφέρνει τα τελευταία χρόνια να ακολουθεί μια αναπτυξιακή πορεία, εν μέσω ενός απαιτητικού και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2012, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η Vivechrom με προσήλωση στην εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της και στην καινοτομία, με σεβασμό στους πελάτες της και τους καταναλωτές, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και εστιάζοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη, βελτίωσε τον κύκλο εργασιών της κατά 42% και την κερδοφορία της κατά 217,4%».

Όπως επισημάνθηκε, η AkzoNobel δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία και στην Ελλάδα με τα brands “Vivechrom” -τη μεγαλύτερη εταιρεία οικοδομικών χρωμάτων στη χώρα, τις πούδρες βαφής “Interpon”, τα χρώματα αυτοκινήτων “Sikkens” και τα χρώματα για τον τομέα της ναυτιλίας και της βιομηχανίας “International”.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της AkzoNobel στη Μάνδρα και στο Κρυονέρι Αττικής, η εταιρεία απασχολεί 265 εργαζομένους ενώ ο κύκλος εργασιών της για το 2018 ανήλθε στα 101,3 εκατ. ευρώ.

«Στην AkzoNobel με γνώμονα την καινοτομία, την ποιότητα και με ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και τους καταναλωτές κατορθώσαμε τα έξι τελευταία χρόνια να αντιπαρέλθουμε την κρίση και να έχουμε θετική πορεία σε όλους τους κλάδους» τόνισε ο Μάκης Προβατάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Vivechrom και επικεφαλής της AkzoNobel Deco Paints για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη.

Η AkzoNobel Powder Coatings δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο για περισσότερο από 25 χρόνια και προμηθεύει τις βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου, κατασκευής οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών κ.ά. «Οι αρχιτεκτονικές πούδρες βαφής Interpon D, με μοντέρνα αισθητική και μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και εφέ, αποτελούν την πρώτη επιλογή των αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα, και διακοσμούν τα μεγαλύτερα έργα στη χώρα μας όπως το μουσείο της Ακρόπολης, το Ολυμπιακό στάδιο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», ανέφερε η Μαρία Παπαθεοφάνους, διευθύντρια Πωλήσεων.

H AkzoNobel Coatings ΑΕ Χρώματα Αυτοκινήτων εισάγει, προωθεί και υποστηρίζει τα χρώματα επαναβαφής αυτοκινήτων Sikkens, Lesonal, Mason και Dynacoat, στην Ελλάδα και στην Κυπριακή αγορά. «Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών με 41 σημεία σε όλη την Ελλάδα και είναι η μάρκα προτίμησης όλων των μεγάλων κατασκευαστών – εισαγωγέων αυτοκινήτων» τόνισε ο Κυριάκος Μπαλαούρας, διευθυντής Πωλήσεων.

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Ψωμάρας, διευθύνων σύμβουλος της International Paint Hellas SA και διευθυντής πωλήσεων Στρατηγικών Πελατών για τα Protective Coatings στην ΝΑ Ευρώπη, μέλος του ομίλου της AkzoNobel με 40 χρόνια ηγετικής παρουσίας στην ελληνική αγορά των Ναυτιλιακών & Βιομηχανικών Χρωμάτων, σημείωσε πως «η εταιρεία παρουσιάζει αυξάνουσα εξαγωγική δραστηριότητα στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας καθώς επίσης σε Αλβανία, Κύπρο και Ισραήλ, συνεισφέροντας στην αναπτυξιακή προοπτική του Ομίλου».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, 17:29