Συμφωνία Ryanair με το συνδικάτο των Γερμανών πιλότων για μισθούς, συντάξεις και επιδόματα

Συμφωνία Ryanair με το συνδικάτο των Γερμανών πιλότων για μισθούς, συντάξεις και επιδόματα
Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε ένα πλαίσιο συμφωνίας με το συνδικάτο των Γερμανών πιλότων (Vereinigung Cockpit - VC) που αφορά στους μισθούς και στις συνθήκες εργασίας. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της εταιρείας στις προσπάθειές της να δώσει τέλος στις απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού που πραγματοποιούνταν τακτικά τον τελευταίο χρόνο.

Το VC ήταν υπεύθυνο για την πρώτη απεργία των πιλότων της Ryanair τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Ryanair, η οποία έχει αντιμετωπίσει σειρά κινητοποιήσεων στην Ευρώπη αυτόν τον χρόνο, είχε εκφράσει την πρόθεσή της να καταλήξει σε συμφωνίες με τα συνδικάτα στις βασικές της αγορές πριν από το τέλος Μαρτίου.

Η συμφωνία τετραετούς διάρκειας περιλαμβάνει επί μέρους συμφωνίες για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα των πιλότων και την ετήσια άδεια, οι οποίες θα κατατεθούν λεπτομερώς σε έγγραφα που θα υπογραφούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.

«Παρότι δεν είναι μια πλήρης συλλογική σύμβαση εργασίας ακόμη, είναι μια σαφής πρόοδος από πλευράς της Ryanair και του συνδικάτου VC, το οποίο υπήρξε ένα από τα πιο προβληματικά συνδικάτα μέχρι σήμερα» ανέφερε σε υπόμνημά του ο αναλυτής Μαρκ Σίμπσον της εταιρείας Goodbody.

«Δεδομένης αυτής της προόδου, φαίνεται ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο μιας απεργίας των πιλότων στη Γερμανία μέσα στα Χριστούγεννα» πρόσθεσε.

Οι μετοχές της Ryanair ενισχύθηκαν κατά 1,3% στα 11,67 ευρώ στις 10.10 ώρα Ελλάδας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 11:47