Η Emirates Group ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών και προέβλεψε επιστροφή στα κέρδη αυτό το έτος, καθώς η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία μεγάλων αποστάσεων παγκοσμίως βλέπει να ανακάμπτει η ζήτηση από την πανδημία.

Η εταιρεία, με έδρα στο Ντουμπάι, εμφάνισε ζημιές 3,8 δισ. ντιρχάμ (1 δισ. δολαρίων) στο έτος μέχρι τον Μάρτιο, έναντι ζημιών 22,1 δισ. ντιρχάμ πριν από ένα χρόνο (για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναμένουμε ότι ο όμιλος θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2022-2023 και εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας, ενώ παράλληλα παρακολουθούμε στενά τα προβλήματα που προκύπτουν με τις υψηλές τιμές των καυσίμων, τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού και την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα», ανέφερε ο πρόεδρος Sheikh Ahmed Bin  Saeed Al Maktoum.

Τα ταξίδια παγκοσμίως αρχίζουν και αυξάνονται, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό απελευθερώνει τη συσσωρευμένη ζήτηση.

Η Emirates έχει επαναφέρει τα αεροπλάνα που είχε σε αδράνεια, αποκατέστησε δρομολόγια που είχε εγκαταλείψει και αύξησε το προσωπικό στο 80% αυτού που υπήρχε προ πανδημίας, αν και οι νέοι περιορισμοί στην Κίνα αποτελούν τροχοπέδη για μια επιχείρηση που ειδικεύεται στο να συνδέει την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Αμερική, μέσω του κόμβου της στον Κόλπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των επιβατών της κρατικής εταιρείας, τριπλασιάστηκε στους 19,6 εκατ. επιβάτες στη χρήση 2021-2022, αν και παραμένει μόλις στο ένα τρίτο του αριθμού πριν από την κρίση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης