Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera τιτλοφόρησε σήμερα άρθρο της: «Snam, πέρασμα του φυσικού αερίου από την Ελλάδα για την Ενωμένη Ευρώπη». Η εφημερίδα του Μιλάνου τονίζει ότι «θα περάσουν από την Αθήνα και από την Ιταλία τα αποθέματα από Ισραήλ, Ιράν και το Ιράκ». Πρόκειται για την ιταλική εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου η οποία, αυτήν την περίοδο, πραγματοποιεί μία σειρά στρατηγικών επενδύσεων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αθήνα είναι κομβικό σημείο και εξασφαλίζει μία θέση κύριας σημασίας στο νότιο διάδρομο του φυσικού αερίου, ούτως ώστε να επιτευχθεί η μεταφορά φυσικού αερίου από την Κασπία Θάλασσα στην Ευρώπη.

 

Όπως αναφέρει η Corriere, η Snam και ο διευθυντής και διευθύνων σύμβουλός της, Μάρκο Αλβερά, βασική προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση του 66% του ΔΕΣΦΑ, που ιδιωτικοποιείται από την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Αλβερά τονίζει ότι πρόκειται για έναν σημαντικό κόμβο, ώστε να γίνει πραγματικότητα η ευρωπαϊκή ενεργειακή ενοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου, η υποψηφιότητα της Snam για τον ΔΕΣΦΑ πρέπει να θεωρηθεί ισχυρή και ο κύριος στόχος της ιταλικής εταιρείας είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας ενοποίησης των αγορών, ώστε να αποκτήσει η Ιταλία κομβικό ρόλο στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης