Σολτς: Εικασίες τα περί συγχώνευσης Deutsche Bank - Commerzbank

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019, 13:05
Σολτς: Εικασίες τα περί συγχώνευσης Deutsche Bank - Commerzbank
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τις γερμανικές τράπεζες για τον ρόλο των ιδρυμάτων στην οικονομία, χαρακτηρίζοντας «εικασίες» τις αναφορές για μια πιθανή συγχώνευση της Deutsche Bank με την Commerzbank.

«Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε συζητήσεις για την κατάσταση της γερμανικής χρηματοοικονομικής βιομηχανίας, είναι αντικείμενο της κυβέρνησης» δήλωσε ο Σολτς σε εκδήλωση του Bloomberg στο Λονδίνο.

«Συζητάμε για την εξέλιξη του τραπεζικού κλάδο. Συζητάμε για τις διαφορετικές τράπεζες, για την κατάσταση, για την ικανότητά μας να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο όταν θα χρειαστεί να γίνει κάτι».

«Σήμερα δεν είναι η κατάσταση όπου χρειάζεται να ανακοινωθεί κάτι» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για τη δημιουργία μιας κακής τράπεζας που θα κρατά τα επισφαλή δάνεια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Τόνισε, τέλος, ότι ένα σταθερό τραπεζικό σύστημα είναι αναγκαίο για τις γερμανικές επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν με εξαγωγές σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας ισχυρός τραπεζικός τομέας προκειμένου οι εθνικοί μας πρωταθλητές να κάνουν αυτό που μπορούν» δήλωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019, 13:08