Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει διαφορετικές επιλογές για τη διάσωση της Alitalia, ωστόσο η πώληση της προβληματικής αεροπορικής εταιρείας σε κοινοπραξία με επικεφαλής την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ιταλίας, Ferrovie dello Stato δεν αποτελεί πια εναλλακτική, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Βιομηχανίας.

«Συζητάμε αρκετές επιλογές… αλλά όχι την πιθανότητα να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κοινοπραξία… η επιλογή αυτή δεν υπάρχει πλέον», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Stefano Patuanelli σε κοινοβουλευτική ακρόαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ferrovie είχε εμπλακεί σε συνομιλίες τους τελευταίους μήνες για τη διάσωση της εταιρείας, ενώ την προσπάθεια διάσωσης έχει εγκαταλείψει και ο κατασκευαστικός όμιλος Atlantia.

Ενδιαφέρον για την ιταλική εταιρεία έχουν εκφράσει επίσης η αμερικανική Delta Air Lines και η γερμανική Deutsche Lufthansa.

Η Alitalia έχει λάβει κρατικά δάνεια ύψους 900 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg, η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει χρηματοδότηση-γέφυρα ύψους 350 εκατ. ευρώ για να μπορέσει η εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιταλία θα μπορούσε να κρατικοποιήσει την Alitalia εάν δεν υπάρξει κάποια ικανοποιητική προσφορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης