Εντός του φθινοπώρου του 2019, πιθανώς τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, αναμένεται να κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο ταμπλό της κύριας αγοράς του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών η μετοχή της ασφαλιστικής εταιρείας INTERLIFE AAEΓΑ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι εισηγμένη στη χρηματαγορά της Κύπρου ήδη από το 2012, όπως γνωστοποίησε χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βοτσαρίδης.

Στο μεταξύ, με κέρδη προ φόρων ύψους 10,29 εκατ. ευρώ, έναντι 20,9 εκατ. το 2017, έκλεισε τη χρήση 2018 η εταιρεία, συνεπεία των «δυσάρεστων εκπλήξεων», που επιφύλασσε το τέλος του έτους, όσον αφορά στις αποδόσεις του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου, όπως γνωστοποίησε ο οικονομικός διευθυντής της, Αθανάσιος Πρόιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η εταιρεία πέτυχε, όπως διευκρίνισε, συγκράτηση ζημίας, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2019 οι αποδόσεις του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου ανέκαμψαν, δίνοντας κέρδη. Τα δε συνολικά κέρδη του 2018, σε ό,τι αφορά στο core business της εταιρείας, παρέμειναν στα επίπεδα του 2017, γεγονός που αναδεικνύει τη σταθερότητα των επιδόσεών της, σύμφωνα με τον κ. Πρόιο.

«Ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο είχαμε σοβαρή κερδοφορία, στο τέλος της χρονιάς κατεγράφη ζημία από το συνολικό επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο» σημείωσε ο κ. Πρόιος και πρόσθεσε: «Πετύχαμε συγκράτηση ζημίας, η οποία όμως επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα σε σύγκριση με αυτό του 2017. Το μεγάλο κομμάτι των ζημιών αφορά σε αποτίμηση στοιχείων. Λειτουργικά η εταιρεία έχει μια συνέπεια και ακολουθεί συνεπή ρυθμό στην κερδοφορία της σε ό,τι αφορά στο core business, το καθαρά ασφαλιστικό κομμάτι δηλαδή» εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης