Με τρεις συναλλαγές μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών άλλαξε χέρια το 70,38% του Υγεία, το οποίο απέκτησε το CVC Capital Partners. Η αξία των συναλλαγών έφτασε στα 204,4 εκατ. ευρώ, αφού οι συναλλαγές έγιναν στην τιμή των 0,95 ευρώ ανά μετοχή.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το CVC Capital Partners εξελίσσεται σε κυρίαρχο παίχτη στην αγορά της ιδιωτικής υγείας, μετά και το deal για την εξαγορά του Υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας ήδη στο χαρτοφυλάκιό του νοσοκομείο Metropolitan και τη γενική κλινική του Xολαργού Iaso General- πλέον Metropolitan General- τα μερίδιο που συγκεντρώνει το fund εκτιμάται σε πάνω από 20% του κλάδου των κλινικών.

Όπως έχει αναφερθεί, τα νέα μερίδια του CVC αποτυπώνονται τόσο σε κλίνες, όσο και σε τζίρους. Ενδεικτικά, σε σύνολο περίπου 15 χιλ. κλινών νοσηλείας σε όλη την Ελλάδα (σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών), ο όμιλος Υγεία διαθέτει 1.261 κλίνες και 52 χειρουργικές αίθουσες, συμπεριλαμβανομένου και του νοσοκομείου στα Τίρανα.

Σημειώνεται ότι στον όμιλο Υγεία ανήκουν τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ, με άδειες λειτουργίας 459 και 100 κλινών αντιστοίχως. 239 κλίνες διαθέτει το νυν Metropolitan General και άλλες 300 κλίνες το Metropolitan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση δε τις οικονομικές καταστάσεις της χρονιάς που πέρασε, οι ενοποιημένες πωλήσεις του Υγεία έφτασαν τα 206 εκατ. ευρώ, ο κύκλος εργασιών του Metropolitan εκτιμάται σε 90 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις του Ιασώ General αγγίζουν τα 32 εκατ. ευρώ (οικονομική χρήση του 2016). Στο σύνολο οι πωλήσεις στο κομμάτι της νοσηλείας και των διαγνωστικών ανέρχονται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης