Νομότυπο και με την συνηθισμένη διαδικασία το δάνειο, που δόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη αποφάνθηκαν οι εποπτικές Αρχές της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά τον έκτακτο έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τα σχετικά δημοσιεύματα και κυρίως με βάση τις υπόνοιες που διατυπώθηκαν από δημοσιογραφικής αλλά και πολιτικής πλευράς.

Η ΤτΕ έλεγξε ότι τον κ. Πολάκη αλλά εάν η Attica Bank τήρησε όλους τους τραπεζικούς κανόνες και περισσότερο εάν εξασφάλισε τα χρήματα των καταθετών ως οφείλει και κατέληξε ότι δεν εντοπίστηκε καμία παρατυπία στο δάνειο αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κανονισμός πιστώσεων τηρήθηκε και το «κλειδί» είναι η εισήγηση του μηχανικού της τράπεζας, που διαβεβαίωνε το συμβούλιο χορηγήσεων και τη διοίκηση της τράπεζας ότι το εμπράγματο δικαίωμα που απαιτείται υπερκαλύπτει το σύνολο του ποσού που έχει δανειστεί από την Attica Bank ο Παύλος Πολάκης. Εάν δηλαδή εκπλειστηριαστεί το ακίνητο που έχει μπει υποθήκη η τράπεζα θα πάρει τα χρήματά της για το σύνολο των δανείων, που βαραίνουν το συγκεκριμένο ακίνητο.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η Attica Bank δεν έχει χορηγήσει κανέναν άλλο ποσό σε πολιτικό πρόσωπο.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε εξαπολύσει νέα επίθεση στον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα για τον έλεγχο που διατάχθηκε επί της διαδικασίας δανειοδότησής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook:

«Βρε καλώς τον αρχιτραπεζίτη !!!!

Έτσι σε θέλω ευαίσθητο και με γρήγορα αντανακλαστικά να είσαι ο φύλακας Άγγελος του τραπεζικού συστήματος .!!!

Όπως ακριβώς έκανες και στα δάνεια του Κήρυκα Χανίων ,στα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στα δάνεια του Πρώτου ΦΛΕΜΑΤΟΣ ……(μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια όλα αυτά)!!

Έχεις άγχος ….ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ….

Υγ έβγαλε η Τράπεζα Αττικής απάντηση για το δικό μου!Δεν σε ενημέρωσε ο τοποτηρητής σου εκεί ο Διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κος Πανταλάκης που είναι και υπόδικος για αυτά που έκανε στην Αγροτική τράπεζα; ;;;;»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης