Η ταξιδιωτική εταιρεία Thomas Cook περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2018, κατηγορώντας ένα κύμα καύσωνα στη Βόρεια Ευρώπη για τον ισχυρό ανταγωνισμό και τις περισσότερες εκπτώσεις στο πιο επικερδές τμήμα της θερινής περιόδου.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε 22% σήμερα αφότου δήλωσε ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν 13% χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν, και καθώς η εταιρεία προειδοποίησε ότι η χαμηλή ζήτηση στο τελευταίο τμήμα της χρήσης, μεταφέρθηκε και στο επόμενο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Thomas Cook δήλωσε ότι θα αντικαταστήσει τον οικονομικό της διευθυντή.

Η Thomas Cook αποκομίζει όλα της τα κέρδη το καλοκαίρι όταν οι πελάτες της στη Βόρεια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Γερμανίας και των Σκανδιναβικών χωρών πηγαίνουν διακοπές, κυρίως σε θερμότερους προορισμούς στη Νότια Ευρώπη, όπως στην Ισπανία, στην Τουρκία και στην Ελλάδα.

Αλλά αυτό που η εταιρεία χαρακτήρισε ως “πρωτοφανείς μήνες ζεστού καιρού”, περιέκοψαν τη ζήτηση για καθυστερημένες κρατήσεις, ενισχύοντας τις πιέσεις αφού είχε ήδη προειδοποιήσει τον Ιούλιο ότι τα κέρδη θα διαμορφωνόταν στο κατώτατο εύρος των προσδοκιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης