Η γερμανική Thomas Cook GmbH, θυγατρική της βρετανικής Thomas Cook κατέθεσε αίτημα χρεοκοπίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της. Όπως αναφέρει η Deutche Welle, η εταιρεία αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την κίνηση για να αποδεσμευτεί από “οικονομικές εμπλοκές και υποχρεώσεις”, ύστερα από την κήρυξη χρεοκοπίας της μητρικής εταιρείας στην Βρετανία.

Από την εξέλιξη μένουν στον “αέρα” περίπου 140.000 Γερμανοί τουρίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό η Thomas Cook GmbH είχε αιτηθεί στη γερμανική κυβέρνηση για ένα δάνειο. Όμως σύμφωνα με την CEO της εταιρείας, Στέφανι Μπερκ, “οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση δεν οδήγησαν στην εξεύρεση μιας βραχυπρόθεσμης λύσης”.

Αντίθετα η αεροπορική εταιρεία Condor, η οποία αποτελεί και αυτή θυγατρική της Thomas Cook στη Γερμανία, ζήτησε και έλαβε δάνειο 380 εκατ. ευρώ από το γερμανικό κράτος.

Κατέρρευσε και η πολωνική θυγατρική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ανακοίνωσε και η πολωνική θυγατρική της Thomas Cook, Neckermann Polska, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Από την εξέλιξη πλήττονται περίπου 3.600 Πολωνοί τουρίστες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε προορισμούς στη Μεσόγειο και τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Μαγιόρκα, Τουρκία και Τυνησία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης