Η Tiffany & Co έδωσε τις εκτιμήσεις της για το δ΄ τρίμηνο, τονίζοντας ότι αναμένει μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό πτώσης στις πωλήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους και μεσαία μονοψήφια αύξηση στα λειτουργικά κέρδη.

Η εταιρεία κοσμημάτων αναμένει ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν κατά μεσαίο-χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 1,73 δολάρια και αποτελεί αύξηση 3,6% από τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα.

«Ενώ αναμένουμε τα αποτελέσματα στο σύνολο της χρήσης να επηρεαστούν σημαντικά από τον κορωνοϊό, είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο με τον οποίο έχουν ανακάμψει οι δραστηριότητες μετά από το α΄ τρίμηνο και συνεχίζουν να ανακάμπτουν στο γ΄ τρίμηνο, ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Κίνα, και να ανακάμπτουν στις ΗΠΑ» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

Οι πωλήσεις παγκοσμίως μειώθηκαν ελαφρώς στη δίμηνη περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 25%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου παρέμειναν ισχυρές και σχεδόν διπλασιάστηκαν στη δίμηνη περίοδο και αντιστοιχούσαν στο 13% των συνολικών πωλήσεων από την αρχή του έτους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Παρά την απότομη μείωση του τουρισμού στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά χαμηλό διψήφιο ποσοστό στο δίμηνο.

«Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική βελτίωση από τον Μάιο» ανέφερε η εταιρεία.

Η Tiffany έχει ρευστό άνω των 1 δισ. δολαρίων και μέχρι το τέλος του έτους αναμένει ότι αυτό θα διαμορφωθεί στα 900 εκατ. δολάρια.

Η μετοχή ενισχύεται 0,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης