Την ιδιότητα μέλους στο Οικονομικό Συμβούλιο της Αρκτικής, του ανεξάρτητου οργανισμού που ενεργεί ως το βασικό φόρουμ επικοινωνίας και συνεργασίας των ευρύτερων επιχειρηματικών κοινοτήτων της περιοχής, αποκτά η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ)

«Οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι ασχολούνται ενεργά με τη διαχείριση πλοίων και ελέγχουν το 20% της συνολικής παγκόσμιας χωρητικότητας και περίπου το 50% του συνολικού στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δραστηριοποιούνται πρωτίστως σε μεταφορές φορτίων μεταξύ τρίτων χωρών (cross trading) και τα πλοία τους είναι από τα πρώτα που διέλευσαν από την περιοχή της Αρκτικής», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, κ. Θεόδωρος Βενιάμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλωσορίζοντας την ΕΕΕ στο Οικονομικό Συμβούλιο της Αρκτικής, ο κ. Tero Vauraste, πρόεδρος του Συμβουλίου δήλωσε:

«Ως οργανισμός με παγκόσμιο προσανατολισμό, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την συμμετοχή της Ελλάδας στο AEC. Η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι διεθνής και η Αρκτική δεν αποτελεί εξαίρεση. Μέσω της συνεργασίας και της ενεργούς συμμετοχής σε παγκόσμιο επίπεδο, ελπίζουμε να διευκολύνουμε τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Αρκτικής».

«Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών, ως o διεθνής θεσμικός εκπρόσωπος της ελληνικής ναυτιλίας, η οποία κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως, αναγνωρίζει το σημαντικό έργο του Οικονομικού Συμβουλίου της Αρκτικής αναφορικά με την προώθηση μιας συνολικής και ολιστικής προσέγγισης σε ζητήματα που επηρεάζουν την περιοχή της Αρκτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΕΕ είναι ιδιαίτερα πρόθυμη να συμβάλει στην εν λόγω ολιστική προσέγγιση προσφέροντας την μακρόχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία της σχετικά με τη λειτουργία πλοίων και τη ναυσιπλοΐα κατά τη διεξαγωγή συζητήσεων περί της πολιτικής για την Αρκτική, πάντα με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας της ζωής στη θάλασσα και την προστασία του περιβάλλοντος ως απόλυτες προτεραιότητες», κατέληξε ο κ. Βενιάμης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης