Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο ισχύος 90MW στην Ήπειρο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017, 11:22
Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο ισχύος 90MW στην Ήπειρο
Στην παραγγελία των ανεμογεννητριών που θα εγκατασταθούν στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της ελληνικής αγοράς στην Ήπειρο προχώρησε η ΕΛΤΕΧ Άνεμος από τη δανική Vestas.

Πρόκειται για το πάρκο ισχύος 90MW στην περιοχή Κασιδιάρης στην Ήπειρο, στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο πάρκο θα εμφανιστούν στην ελληνική αγορά οι νέες υπερσύγχρονες ανεμογεννήτριες V136-3.45 MW. Συγκεκριμένα, η ΕΛΤΕΧ Άνεμος προχώρησε στη δεσμευτική παραγγελία 25 ανεμογεννητριών στη βελτιωμένη έκδοση των 3,6MW ισχύος για κάθε μηχανή.

Η Vestas έδειξε εξαιρετική κατανόηση των ειδικών απαιτήσεων του έργου και παρείχε την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, τις λύσεις και την εξειδίκευσή της στην αιολική αγορά για να επιτύχουμε τις καλύτερες αποδόσεις. Χρησιμοποιώντας τις μηχανές V136-3.45 MW στην έκδοση των 3,6MW το έργο θα ξεπεράσει τους αρχικούς στόχους για την απόδοση και τα οφέλη, ανέφερε ο δρ Α. Φραγκούλης, τεχνικός διευθυντής της ΕΛΤΕΧ Άνεμος.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση των ανεμογεννητριών καθώς και 20ετή συμφωνία υποστήριξης και διαχείρισης για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής σε όλες τις συνθήκες. Η παράδοση των ανεμογεννητριών σχεδιάζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

«Η κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Ελλάδα υπογραμμίζει την ηγετική θέση της Vestas στην αγορά και είμαστε ικανοποιημένοι για τη συνεργασία μας με την ΕΛΤΕΧ Άνεμος για μια ακόμη φορά σε ένα ακόμη έργο ορόσημο. Εισάγοντας τις μηχανές V136-3.45 MW στην ελληνική αγορά και μάλιστα στη βελτιωμένη έκδοση των 3,6MW, ανεβάζουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη της ενεργειακής παραγωγής στην αγορά και είμαι βέβαιος ότι το πάρκο Κασιδιάρης θα ενισχύσει τη συνεργασία μας ακόμη περισσότερο» ανέφερε ο πρόεδρος της Vestas Mediterranean Marco Graziano.

Το 2015 η Vestas υπέγραψε με την ΕΛΤΕΧ Άνεμος σύμβαση για την προμήθεια μηχανών ισχύος 40MW για το πάρκο στο Λύρκειο, ενώ έχει συνολικά εγκαταστήσει 1,3GW ανεμογεννητριών στην ελληνική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017, 13:50