Η SEAJETS υποδέχθηκε και επισήμως στον στόλο της τον παγκόσμιο πρωταθλητή WorldChampion Jet, σε μια βραδιά αφιερωμένη στα εγκαίνια των νέων δρομολογίων του πλοίου, το οποίο στις 27 Απριλίου ξεκίνησε τα ταξίδια του από τον Πειραιά για τα νησιά της Σύρου, της Μυκόνου, της Νάξου και της Σαντορίνης. 

Η εκδήλωση των εγκαινίων έγινε την Τετάρτη 15 Μαΐου στους χώρους του ταχύπλοου, στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία εκπροσώπων, φορέων της Πολιτείας, συνεργατών και εργαζομένων της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων παρουσιάστηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι χώροι του πλοίου, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο εσωτερικό  του.

Το WorldChampion Jet είναι ένα μοναδικό ταχύπλοο σκάφος υψηλότατων επιδόσεων και προδιαγραφών, το οποίο μάλιστα κατέχει και μια θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness για την ταχύτητά του. Ειδικότερα, το πλοίο έχει χωρητικότητα 6.400gt, μήκος 88 μέτρων, πλάτος 24 μέτρων και βύθισμα 4 μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοπλίζεται με δύο πανίσχυρες τουρμπίνες αεροπορικού τύπου General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 50.000 kw, αναπτύσσοντας υπηρεσιακή ταχύτητα 45 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων, μεταφέροντας έως και 1.300 επιβάτες.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε στο Perth της Αυστραλίας από τα φημισμένα Austal Ships και προκαλεί επάξια την έτερη ναυαρχίδα της SEAJETS, το Tera Jet, το οποίο είναι το μεγαλύτερο ταχύπλοο στον κόσμο. Εξάλλου και το WorldChampion Jet και το Tera Jet είναι μοναδικά ταχύπλοα πλοία στο είδος τους παγκοσμίως.

Μια από τις ιδιαιτερότητες και μαζί έκπληξη για τους επιβάτες του πλοίου είναι το πρωτοποριακό του concept, για την εσωτερική του διαμόρφωση και μορφολογία!

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, λάτρης και πρωταθλητής αγώνων στη Formula Saloon, μαζί με την ομάδα του, εμπνεύστηκαν όλο το εσωτερικό του πλοίου από στιγμιότυπα αγώνων Formula 1 και στην πιο περίοπτη θέση του σκάφους, στο κεντρικό του διώροφο αίθριο, τοποθέτησαν ένα αυθεντικό μονοθέσιο της Formula 1, το οποίο έχει τρέξει στον κορυφαίο παγκοσμίως θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού υλοποιώντας ένα μοναδικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Πρόκειται για μία γνήσια Minardi που οδηγούσε ο Jos Verstappen. Το όχημα έκανε την εμφάνισή του σε πίστες τις χρονιές 2003-2004 και θα συνοδεύει το WorldChampion Jet στα ταξίδια του. Οι παρευρισκόμενοι δεν έχασαν την ευκαιρία να το θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί του.   

Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της SEAJETS, δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του:

«Με την ένταξη του WorldChampion Jet στον στόλο μας, η δυναμική του δικτύου της SEAJETS ενισχύεται περαιτέρω και αναβαθμίζεται σε σημαντικό βαθμό. Διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως, με 16 ταχύπλοα, καθώς και 4 συμβατικά πλοία, εξυπηρετώντας συνολικά 29 λιμάνια και περισσότερες από 260 διασυνδέσεις στο Αιγαίο.

»Τα παραπάνω αποτελέσματα οφείλονται στο γεγονός ότι επενδύουμε συνεχώς εδώ και 30 χρόνια στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας μας. Η SEAJETS βρίσκεται με διαφορά στο πρώτο σκαλοπάτι. Είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στον Έλληνα επιβάτη και ιδιαίτερα σε όλους τους κατοίκους των νησιών μας. Εξελίσσοντας καθημερινά τις υπηρεσίες μας στο Αιγαίο, μειώνοντας όλο και περισσότερο χρονικά τις αποστάσεις και προσφέροντας πιο άνετα και πολυτελή ταξίδια».

Ο εφοπλιστής Μ. Ηλιόπουλος για το WorldChampion Jet

 

Και αυτό το καλοκαίρι όλη η Ελλάδα ανακαλύπτει το Αιγαίο με την άνεση και την αξιοπιστία της SEAJETS, η οποία προσφέρει ένα ταχύπλοο-πολυχώρο που στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών επιβατών.

Παρακολουθήστε την ομιλία του πατέρα του Μ. Ηλιόπουλου για τη Seajets

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης