Τον Φεβρουάριο του 2018 αναμένεται να αναλάβει το “τιμόνι” του λιμένος της Θεσσαλονίκης, η νέα διοίκηση, έπειτα από την πώληση του 67% στην κοινοπραξία DIEP GmbH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd, εάν τηρηθεί και για τον ΟΛΘ το χρονοδιάγραμμα που είχε ισχύσει στην περίπτωση της παραχώρησης του λιμένος του Πειραιά.

Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης περιλαμβάνεται η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας του λιμανιού. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον συντονιστή της κοινοπραξίας, Σωτήρη Θεοφάνη, θα αντικατασταθούν μία ή δύο γερανογέφυρες, σε ορίζοντα 18 μηνών, ενώ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018 «είναι κρίσιμο να ξεκινήσουν και τα έργα στην 6η προβλήτα, ούτως ώστε να μη χαθεί κι άλλο τμήμα της αγοράς για τον ΟΛΘ».
Σε ορίζοντα τετραετίας, πρόσθεσε, ο παραχωρησιούχος θα έχει ολοκληρώσει το σύνολο των επενδύσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με τη συμμετοχή του κ. Θεοφάνη και αντικείμενο τη στρατηγική ανάπτυξης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης