Τουφέκι εφόδου «απογείωσε» τη μετοχή της βραζιλιάνικης Taurus

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019, 07:27
Τουφέκι εφόδου «απογείωσε» τη μετοχή της βραζιλιάνικης Taurus

Η τιμή των μετοχών της βραζιλιάνικης βιομηχανίας όπλων Taurus αυξήθηκε θεαματικά την Τρίτη, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας ότι έλαβε περισσότερες από 2.000 παραγγελίες για ένα τουφέκι εφόδου, η πώληση του οποίου επιτρέπεται πλέον στο κοινό βάσει διατάγματος που υπέγραψε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Η απλή μετοχή της εταιρείας κατέγραψε άνοδο 7,60% στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου στο Σαν Πάουλου.

Το βράδυ της Δευτέρας, η Taurus ενημέρωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Globo ότι το τουφέκι εφόδου T4 (σ.σ.: είναι βασισμένο στο αμερικανικό M4) γίνεται πλέον διαθέσιμο προς πώληση στο γενικό κοινό, καθώς το διάταγμα αυξάνει τη μέγιστη επιτρεπόμενη ισχύ των όπλων που διατίθενται στο εμπόριο.

Το διάταγμα που υπέγραψε ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας την 7η Μαΐου διευκρινίζει πως το όριο της ισχύος των όπλων που διατίθενται στο εμπόριο, το οποίο έως τότε ανερχόταν σε 407 Τζουλ, αυξάνεται στα 1.620 Τζουλ.

Το T4, διαμετρήματος 5,56, έχει ισχύ πυρός 1.32ο Τζουλ και η εταιρεία ενημέρωσε πως υπάρχει «λίστα αναμονής 2.000 προσώπων» που έχουν παραγγείλει το τουφέκι της.

Το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο διάταγμα της 7ης Μαΐου χαλαρώνει ταυτόχρονα τους κανόνες για την οπλοφορία, επιτρέποντας σε περίπου 20 κατηγορίες επαγγελματιών και προσώπων να φέρουν δημόσια οπλισμό χωρίς να υποχρεούνται πλέον να αποδείξουν πως το έχουν ανάγκη.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019, 07:29