"Τρέχουν" και πάλι οι εξελίξεις για την Creta Farms

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019, 17:21
"Τρέχουν" και πάλι οι εξελίξεις για την Creta Farms

"Ναι” στην ενεχυρίαση των μετοχών που σήμερα ελέγχει στην κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms είπε τελικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάνος Δομαζάκις, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εξέλιξη αυτή, δηλαδή η ενεχυρίαση των μετοχών των βασικών μετόχων που ήταν απαίτηση των τραπεζών, ουσιαστικά ξεμπλοκάρει τη διαδικασία για να προχωρήσει η προσπάθεια εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Σύμφωνα με πηγές του Capital.gr, περισσότερα από 10 είναι τα επενδυτικά σχήματα που ενδιαφέρονται για την κρητική αλλαντοβιομηχανία, η οποία βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, έχει περιορισμένη παραγωγή, σχεδόν ανύπαρκτη πλέον παρουσία στα ράφια των σούπερ μάρκετ και βαρύνεται με υποχρεώσεις άνω των 180 εκατ. ευρώ προς τράπεζες, προμηθευτές και Δημόσιο.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η εισηγμένη αναφέρει:

"Η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒEΕ απέστειλε σήμερα απαντητική επιστολή προς τα τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα, υπογραφόμενη από τον διευθύνοντα σύμβουλο και μεγαλομέτοχο της εταιρείας Εμμανουήλ Δομαζάκι έτσι ώστε η διαδικασία εύρεσης επενδυτή για την Εταιρεία, όπως αυτή προβλέπεται μέσω της "Standstill/MoU" που υπεγράφη στις 22/7/2019, να ολοκληρωθεί, με την εταιρεία εν λειτουργία. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ και προσωπικά ο ίδιος ο Εμμανουήλ Δομαζάκις αποδέχονται μία σειρά αιτημάτων των τραπεζών, διευκολύνοντας στο βαθμό που τους αναλογεί την επιτυχία της παραπάνω διαδικασίας.

Αναλυτικότερα ο Εμμανουήλ Δομαζάκις:

- Αποδέχεται τη νέα ενεχυρίαση μετοχών, υπό τον όρο ότι τα δικαιώματα ψήφου των έως σήμερα μη ενεχυριασμένων μετοχών θα ασκηθούν μόνο σε περίπτωση κατά την οποία εντοπισθούν εμπόδια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισόδου νέου επενδυτή, ώστε μέσω της ενάσκησης του δικαιώματος ψήφου, τα εν λόγω εμπόδια να αρθούν και να ολοκληρωθεί η συμφωνία που θα αφορά την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη πάντοτε τα συμφέροντα της εταιρείας και των μετόχων της.

- Συμφωνεί να ανήκει στους Πιστωτές η ενάσκηση των δικαιωμάτων ψήφου που απορρέουν από το σύνολο των ήδη ενεχυριασθεισών μετοχών της εταιρείας.

- Δεσμεύεται για την παροχή έγγραφης δέσμευσης προς τους Πιστωτές ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να προβεί σε ενεχυρίαση των εν λόγω σημάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε τρίτο μέρος (negative pledge).

Η διοίκηση της εταιρείας και ειδικά ο Εμμανουήλ Δομαζάκις εκπροσωπώντας την εταιρεία, συνεχίζουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της εταιρείας εν λειτουργία έως ότου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εισόδου νέου επενδυτή στην ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ. Το σύνολο των ενεργειών της εταιρείας και τoυ Εμμανουήλ Δομαζάκι είναι προς αυτή την κατεύθυνση, αποσκοπώντας στην εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης προς όφελος της εταιρείας, των μετόχων, των εργαζομένων και των προμηθευτών της”.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019, 17:21