Η Twitter Inc ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου έσοδα β΄ τριμήνου και αύξηση των χρηστών που βλέπουν τις διαφημίσεις στο site, κυρίως λόγω των αλλαγών για να δείχνουν στους χρήστες πιο σχετικό περιεχόμενο.

Ωστόσο, η εταιρεία προβλέπει έσοδα γ΄ τριμήνου που αναμένεται να διαμορφωθούν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της Wall Street, και τόνισε πως η αύξηση των εσόδων θα είναι μικρότερη από αυτή των δύο πρώτων τριμήνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έσοδα και ο αριθμός των χρηστών της εταιρείας είναι στο επίκεντρο από τη στιγμή που η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης άρχισε να διαγράφει εκατομμύρια “spam” λογαριασμούς ή fake λογαριασμούς που προωθούσαν το μίσος, οδηγώντας στη μείωση των μηνιαίων χρηστών το 2018.

Η εταιρεία στο α΄ τρίμηνο εμφάνισε αύξηση των μηνιαίων χρηστών, εντείνοντας τη σπέκουλα ότι η Twitter έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, αλλά έκτοτε έχει σταματήσει να δημοσιεύσει στοιχεία χρηστών ανά μήνα.

Η Twitter ανακοίνωσε κέρδη β΄ τριμήνου 1,1 δισ. δολαρίων ή 1,43 δολαρίων ανά μετοχή, σε σχέση με τα 100 εκατ. δολάρια ή 13 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κέρδη είναι αυξημένο λόγω του οφέλους από έναν φόρο εισοδήματος άνω των 1 δισ. δολαρίων, που σχετίζεται με την εταιρική αναδιάρθρωση.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 18% στα 841 εκατ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 829 εκατ. δολάρια. Τα διαφημιστικά έσοδα αυξήθηκαν στα 727 εκατ. δολάρια, κατά 21% σε ετήσια βάση, καθώς η εταιρεία συνέχισε να βελτιώνει τις διαφημιστικές της πλατφόρμες.

Για το γ΄ τρίμηνο προβλέπει συνολικά έσοδα 815-875 εκατ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές αναμένουν 869,3 εκατ. δολαρίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης