Τζεφ Μπέζος από... χρυσό: Στα 105,1 δισ. δολ. η περιουσία του!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 12:20
Τζεφ Μπέζος από... χρυσό: Στα 105,1 δισ. δολ. η περιουσία του!
Το ιλιγγιώδες ποσόν των 105,1 δισ. δολαρίων άγγιξε χθες η περιουσία του επιχειρηματία Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η μετοχή της Amazon.com συνέχισε την ανοδική της πορεία στο τελευταίο 12μηνο, με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ηλεκτρονικών πωλήσεων να αυξάνεται σχεδόν 57%.

Η μετοχή της Amazon έχει αυξηθεί κατά 6,6% εφέτος, έπειτα από δημοσίευμα που έδειξε ότι η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ είχε το 89% των ηλεκτρονικών πωλήσεων που έκαναν οι μεγάλες αλυσίδες λιανικών πωλήσεων στην περίοδο των πέντε εβδομάδων που ξεκίνησε μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Το τελευταίο άλμα έχει ωθήσει την περιουσία του Μπέζος καθαρά πάνω από το επίπεδο που είχε φθάσει η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς της Microsoft το 1999.

Ο ιδρυτής της Amazon ξεπέρασε τον Γκέιτς τον Οκτώβριο με μία καθαρή αξία 93,8 δισ. δολαρίων και η περιουσία του πέρασε τα 100 δισ. δολάρια για πρώτη φορά ύστερα από έναν μήνα, όταν ξεκίνησε η περίοδος των εορταστικών αγορών με την Black Friday.

Ο ηλικίας 62 ετών Γκέιτς θα είχε σήμερα καθαρή περιουσία μεγαλύτερη των 150 δισ. δολαρίων, αν δεν διέθετε περιουσιακά του στοιχεία, κυρίως στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Έχει διαθέσει σχεδόν 700 εκατομμύρια μετοχές της Microsoft και 2,9 δισ. δολάρια σε μετρητά κι άλλα στοιχεία ενεργητικού από το 1966. Ο Μπέζος ελέγχει, επίσης, την εταιρεία διαστημικής εξερεύνησης Blue Origin και τη Washington Post.

Πηγή: Bloomberg


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 12:20