Αύξηση κερδών κατά 40% στο α’ τρίμηνο κατέγραψε ο όμιλος UBS, καθώς η ελβετική τράπεζα προετοιμάζεται, στο ίδιο πλαίσιο με τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές ανταγωνίστριές της, για απώλειες από τον κλάδο των δανείων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα έξοδα για απώλειες στον τομέα των πιστώσεων αυξήθηκαν στα 268 εκατομμύρια από 20 εκατομμύρια την ίδια περίοδο πέρυσι. Από αυτά, τα 122 εκατομμύρια αφορούν το τμήματα των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής και τα 53 εκατ. τις δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο τρίμηνο στα 1,60 δισ. δολ., έναντι 1,14 δισ. δολ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η UBS είχε εκτιμήσει νωρίτερα εντός Απριλίου ότι τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου θα κινούνταν στο 1,5 δισ. δολ.

Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν στα 7,93 δισ. δολ. από 7,22 δισ. δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά πάνω από τρεις φορές στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής, ενώ αυξήθηκαν 41% στις παγκόσμιες δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου και κατά 52% στις δραστηριότητες διαχείρισης assets.

Η τράπεζα προειδοποιεί πάντως ότι η τρέχουσα κρίση θα έχει σημαντική επίδραση στα μεγέθη της.

«Οι χαμηλότερες τιμές περιουσιακών στοιχείων θα μειώσουν το επαναλαμβανόμενο εισόδημα από τα τέλη, τα χαμηλότερα επιτόκια θα αποτελέσουν αρνητικό παράγοντα για την πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους και τα επίπεδα δραστηριότητας των πελατών πιθανότατα να μειωθούν, επηρεάζοντας το εισόδημα το οποίο βασίζεται στις συναλλαγές» υπογραμμίζει η μεγαλύτερη σε επίπεδο assets τράπεζα της Ελβετίας.

Πάντως, ο CEO Sergio Ermotti επισημαίνει ότι η UBS εισέρχεται σε αυτή την περίοδο έντονων οικονομικών αναταράξεων «από θέση ισχύος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης