Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αναμόρφωση του δικαίου των ανωνύμων εταιρειών.

Το νέο εταιρικό πλαίσιο, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2019, ορίζει -μεταξύ άλλων- ότι οι ελληνικές Α.Ε. δεν θα μπορούν πλέον να εκδίδουν ανώνυμες μετοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι οι ανώνυμες μετοχές που έχουν εκδοθεί από ελληνικές Α.Ε., ονομαστικοποιούνται αυτοδίκαια την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Μετά την ακρόαση και των εξωκοινοβουλευτικών φορέων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους τάχθηκαν υπέρ των ρυθμίσεων με επιμέρους παρατηρήσεις, το νομοσχέδιο στηρίχθηκε επί της αρχής του, από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε.

Επιφύλαξη να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια εξέφρασαν οι ΔΗΣΥ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, δεσμεύτηκε για την ενσωμάτωση βελτιωτικών αλλαγών του νομοσχεδίου, τη Δευτέρα στην Ολομέλεια, σύμφωνα με τις επισημάνσεις των κομμάτων και των εμπλεκόμενων φορέων.

Επίσης, ενημέρωσε ότι τα κενά, τα οποία έχουν εντοπιστεί στο εταιρικό δίκαιο (όπως τα θέματα της εποπτείας, των ελέγχων κ.α.) θα αντιμετωπιστούν σε επόμενα νομοσχέδια, που θα ολοκληρώνουν και το σύνολο της νομοθεσίας του εμπορικού δίκαιου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης