Σε 7 road shows, αρχής γενομένης από σήμερα, θα έχουν οι ελληνικές τράπεζες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και οι ελληνικές εισηγμένες άλλων κλάδων, την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εικόνα τους και την εικόνα της ελληνικής οικονομίας μέχρι το τέλος του έτους.

Χθες εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε το road show της Goldman Sachs στο Λονδίνο με συμμετοχή ορισμένων εκ των ελληνικών τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα έναν μόνον φόβο έχουν και αυτός είναι τα νέα stress tests να μη θέσουν τον κλάδο εκ νέου σε μια καινούργια περίοδο εσωστρέφειας, καθώς συχνά οι επενδυτές επιθυμούν να περιμένουν τα αποτελέσματα πριν τοποθετηθούν.

Με δεδομένο πως τα νέα για το τι θα ισχύσει σε ό,τι αφορά τα stress tests του 2020 θα αρχίσουν να γίνονται γνωστά από τον Νοέμβριο, τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας δημιουργούν μια παρένθεση για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση όμως η άρση των capital controls από τη μία και το ισχυρά μειωμένο κόστος χρηματοδότησης από την άλλη εισάγουν το ελληνικό πιστωτικό σύστημα σε μια άλλη πίστα σε ό,τι αφορά το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ από σήμερα 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το επενδυτικό forum της HSBC επίσης στο Λονδίνο.

Στις 18 και στις 19 Σεπτεμβρίου λαμβάνει χώρα το ετήσιο road show του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο οποίο μετέχουν και εταιρείες και τράπεζες, ενώ στις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου διενεργείται το ετήσιο χρηματοοικονομικό συνέδριο της BofAML που θα λάβει χώρα και πάλι στη βρετανική πρωτεύουσα.

Στις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιείται το 11ο road show της Golmdan Sachs. Το συνέδριο πραγματοποιείται επίσης στο Λονδίνο. Στις 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται συνέδριο ελληνικών τραπεζών στο Λονδίνο από τον οίκο Autonomous.

Οι τράπεζες έχουν πια νέα όπλα στη φαρέτρα τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν και τελικώς να προσελκύσουν τους ξένους θεσμικούς επενδυτές, ενώ δεν αποκλείουν ακόμη και έκτακτες αναβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης που προσπέρασαν τη χώρα στις τακτικές τους αξιολογήσεις.

Συγχρόνως εκτιμούν πως αλλάζουν τα δεδομένα και για τις επόμενες αξιολογήσεις όπως της S&P, που θα λάβει χώρα σε τακτική βάση στις 25 Οκτωβρίου.

Με την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, πέρα από την εμπέδωση ενός αισθήματος αξιοπιστίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ανοίγει ο δρόμος και για άλλες τραπεζικές εργασίες που μέχρι πρότινος ήταν κλειστές για το τραπεζικό σύστημα.

Επιπλέον οι τράπεζες αναμένεται σημαντικά να ωφεληθούν από την ενίσχυση των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης