«Οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται πολύ ασφαλείς με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό κεφαλαίων από τις περισσότερες τράπεζες στην Ευρώπη. Ο μέσος όρος είναι στο 17%. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο και οι καταθέσεις έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στις ελληνικές τράπεζες».

Τα παραπάνω σημείωσε σε δηλώσεις του από τη Λάρισα ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, πριν από την εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας η διοίκηση της τράπεζας προς εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα και φορέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, ο κ. Μεγάλου τόνισε πως «η προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας και την εξυγίανση των τραπεζών περνάει μέσα από τη μεγάλη προσπάθεια μείωσης των ”κόκκινων” δανείων» και συμπλήρωσε πως η Τράπεζα Πειραιώς «κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να είναι δίκαιη με τους πελάτες της, να μπορέσει να μειώσει τα ”κόκκινα” δάνεια, ώστε να χρηματοδοτηθεί ξανά η ελληνική οικονομία».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε στη συμβολαιακή γεωργία, λέγοντας πως γίνεται προσπάθεια από την τράπεζα να στηριχτεί η αγροτική παραγωγή, ενώ σημείωσε πως «η τράπεζα προσφέρει και κοινωνικό έργο, αλλά και βοηθάει την επιχειρηματικότητα».

Τέλος, σχετικά με τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρευστότητα, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης χορήγησαν ρευστότητα στην Τράπεζα Πειραιώς (500 εκατ. ευρώ) ώστε η τράπεζα να χρηματοδοτήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με 700 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κίνηση αυτή είναι μια κίνηση εμπιστοσύνης από τρεις μεγάλους οργανισμούς. Μας εμπιστεύτηκαν γιατί ξέρουν ότι έχουμε την ισχυρότερη θέση στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες είναι η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας» είπε ο κ. Μεγάλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης