Ζημιές 5,2 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η General Motors για το δ΄ τρίμηνο, εξαιτίας των υψηλών χρεώσεων που προέκυψαν από τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Ωστόσο, η ισχυρή ζήτηση για ανατρεπόμενα φορτηγά και για SUVs, οδήγησε τα λειτουργικά κέρδη σε επίπεδο-ρεκόρ στο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της Wall Street.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καθαρές ζημιές της GM για τους τρεις τελευταίους μήνες του 2017, περιλαμβάνουν απομείωση 7,3 δισ. δολαρίων που αποτυπώνει την αξία των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων που κρατάει στον ισολογισμό της.

Η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με βάση τις πωλήσεις, τόνισε πως τα λειτουργικά κέρδη δ΄ τριμήνου (εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα), αυξήθηκαν 19% στα 3,1 δισ. δολάρια ή 1,65 δολάρια ανά μετοχή, υπερβαίνοντας εύκολα τις εκτιμήσεις για 1,38 δολάρια.

Τα έσοδα μειώθηκαν 5,5% στα 37,7 δισ. δολάρια, υψηλότερα των εκτιμήσεων για 36,5 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω των ισχυρών πωλήσεων των SUVs στη Βόρεια Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη χρήση, η General Motors εμφάνισε 12,8 δισ. δολάρια λειτουργικά κέρδη, ή 6,62 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 6-6,50 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης