Υποχωρούν 0,7% οι μετοχές της Boeing στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία εμφάνισε υψηλές ζημιές στο β΄ τρίμηνο εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης για εμπορικά αεροσκάφη, αν και μικρότερες από ό,τι περίμενε.

Ωστόσο, δεν έδωσε εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, δεδομένης της αβεβαιότητας για το πότε και υπό ποιες συνθήκες θα επιστρέψει σε λειτουργία ο στόλος των 737 Max.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 2,94 δισ. δολαρίων ή 5,21 δολαρίων ανά μετοχή, μετά τα κέρδη των 2,20 δολαρίων ή 3,73 δολαρίων ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, οι προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 5,82 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για ζημιές 6,69 δολαρίων.

Τα έσοδα μειώθηκαν 35% στα 15,75 δισ. δολάρια αλλά ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων για 15,05 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έσοδα από τα εμπορικά αεροσκάφη υποχώρησαν 66% στα 4,72 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 6,61 δισ. δολάρια, καθώς οι παραδόσεις μειώθηκαν 54% στα 90 αεροσκάφη.

«Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την Boeing και παραμένουμε εστιασμένοι στις διαρκείς αξίες μας για ασφάλεια, ποιότητα και ακεραιότητα σε ό,τι κάνουμε, καθώς εργαζόμαστε για να επιστρέψουμε με ασφάλεια τα 737 MAX σε λειτουργία» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος Dennis Muilenburg.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης