Την υπογραφή προσυμφώνου αγοράς από τη Δέλτα του 70% των μετοχών της εταιρείας Κουρέλλας ΑΕ ανακοίνωσε η Vivartia. Το 30% της εταιρείας θα παραμείνει στην οικογένεια Κουρέλλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κίνηση αυτή είναι ένα βήμα εμπλουτισμού του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων και προϊόντων της Δέλτα σύμφωνα με τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες και τις τάσεις του Έλληνα καταναλωτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία Κουρέλλας είναι μια σύγχρονη τυροκομική μονάδα στα Γρεβενά, με 90% εξαγωγική δραστηριότητα. Η γκάμα της αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από βιολογικά & φυτικά (plant based) προϊόντα, διακρίνεται δε για την καινοτομία και την εξωστρέφειά της ενώ τα προϊόντα της εταιρίας εξάγονται σήμερα σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αραβικές χώρες, Αμερική).

«Πρόκειται για μια ανερχόμενη και δυναμική εταιρεία, η μεγέθυνση της οποίας θα βοηθηθεί ιδιαίτερα από τις συνέργειες που θα αποκτήσει με την ένταξή της στην οικογένεια της Δέλτα» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η Κουρέλλας ΑΕ διαθέτει τυροκομείο 4.000 τ.μ. σε έκταση 15 στρεμμάτων, εργοστάσιο ζωοτροφών 3.000 τ.μ. σε έκταση 10 στρεμμάτων καθώς και βιολογική φάρμα 4.000 τ.μ. σε έκταση 30 στρεμμάτων. Ο τζίρος το 2021 ανήλθε στα 12,5 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA στα 1,5 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η εταιρεία έχει δημιουργήσει από το 2013 το concept MIA FETA – FETA BAR, με το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη να αποτελεί pilot store για την προβολή των προϊόντων της εταιρίας και την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης