Την πώληση του 2% των ιδίων μετοχών σε εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή Γεώργιου Προκοπίου ανακοίνωσε η LAMDA Develeopment.

Η πώληση αυτή, όπως επισημαίνεται, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας των δύο μερών, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη εκπαιδευτικού ιδρύματος με Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών και περαιτέρω αναπτύξεις για οικιστικούς και γραφειακούς χώρους εντός του έργου του Ελληνικού, συνολικής επιτρεπόμενης δόμησης 86.000 τ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η LAMDA Development SA («Εταιρεία»), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 14.06.2024 προχώρησε στην πώληση ιδίων μετοχών που η Εταιρεία έχει στην κατοχή της, στην εταιρεία με την επωνυμία ZEPKO ENTERPRISES COMPANY LIMITED (η «ZEPKO»), συμφερόντων της οικογένειας του κ. Γεώργιου Προκοπίου.

Η πώληση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας των δύο μερών, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη εκπαιδευτικού ιδρύματος με Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών και περαιτέρω αναπτύξεις για οικιστικούς και γραφειακούς χώρους εντός του έργου του Ελληνικού, συνολικής επιτρεπόμενης δόμησης 86.000 τ.μ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η Εταιρεία πούλησε 3.534.734 ίδιες μετοχές, που αντιστοιχούν σε 2% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας σε τιμή πώλησης 7,10 ευρώ ανά μετοχή, μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής (OTC)».

Το προφίλ του Γ. Προκοπίου

Στους κορυφαίους Έλληνες εφοπλιστές στην Ελλάδα, με μεγάλη επιρροή και σε διεθνές επίπεδο, συγκαταλέγεται ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος μετά τη συμφωνία με την Lamda Development ενεργοποιείται στρατηγικά στη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη που είναι σε εξέλιξη στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2,6 δισ. δολάρια. Ο Γιώργος Προκοπίου είναι ιδιοκτήτης των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών Dynacom, Dynagas Holding και Sea Traders, ενώ διατηρεί μερίδιο 42% στην εισηγμένη Dynagas LNG Partners.

Ίδρυσε τη Sea Traders το 1974, τη Dynacom το 1991 και τη Dynagas το 2004 και οδήγησε τη Dynagas LNG Partners στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2013. Οι εταιρείες διαθέτουν συλλογικά 116 δεξαμενόπλοια, πλοία ξηρού φορτίου χύδην και LNG. Το 2021 εξαγόρασε τα ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μετά από σχετικό δημόσιο διαγωνισμό έναντι 44 εκατ.δολαρίων. Σύμφωνα πάντα με το Forbes, είναι ιδιοκτήτης ακίνητων σε Ελλάδα, Ιταλία και Μ. Βρετανία (Λονδίνο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης