Η βρετανική εταιρεία καπνού Imperial Brands ανακοίνωσε αύξηση 3,9% στις ετήσιες πωλήσεις, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις, και διόρισε την Therese Esperdy για να διαδεχθεί τον Mark Williamson στη θέση του προέδρου.

Η Esperdy, η ανεξάρτητη διευθύντρια του Δ.Σ., θα αναλάβει τη νέα της θέση την 1η Ιανουαρίου 2020. Ο Williamson, πρόεδρος από το 2014, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα αποχωρούσε όταν βρισκόταν ο διάδοχός του.

Η εταιρεία των τσιγάρων Gauloises ανακοίνωσε έσοδα από τον καπνό και άλλα προϊόντα επόμενης γενιάς -όπως ηλεκτρονικό τσιγάρο και συσκευές ατμίσματος- ύψους 7,99 δισ. στερλινών, υψηλότερα 3,9% σε σταθερό νόμισμα.

Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 7,94 δισ. στερλινών, καθώς η εταιρεία περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα στο 2% τον Σεπτέμβριο από την εκτίμηση για αύξηση με το υψηλότερο ποσοστό του εύρους των 1%-4%.

Η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία καπνού παγκοσμίως έχει πληγεί πιο σκληρά από ό,τι οι ανταγωνιστικές της από την απαγόρευση στις ΗΠΑ ηλεκτρονικών τσιγάρων με αρώματα.

Η εταιρεία επεσήμανε πως έχει αναλάβει μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση στις προβλέψεις της για το 2020 και αναμένει χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό αύξησης των εσόδων και των κερδών ανά μετοχή.