Η Twitter, η οποία εξαγοράστηκε την περασμένη εβδομάδα από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, σχεδιάζει να απολύσει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού του στο πλαίσιο ενός πρώτου γύρου απολύσεων, ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη άτομο με γνώση του ζητήματος.

Ο δικηγόρος Alex Spiro, επί μακρόν νομικός εκπρόσωπος του Μασκ, ηγήθηκε των συζητήσεων για τις περικοπές θέσεων εργασίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Twitter είχε περισσότερους από 7.000 υπαλλήλους στο τέλος του 2021 και το ένα τέταρτο του προσωπικού ανέρχεται σε σχεδόν 2.000 υπαλλήλους.

Ο Μασκ διέψευσε δημοσίευμα των New York Times σχετικά με απολύσεις υπαλλήλων της Twitter σε ημερομηνία νωρίτερα από την 1η Νοεμβρίου για να αποφύγει τη διανομή μετοχών σε εργαζομένους ως μέρος πληρωμής.

Ο Μασκ απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Twitter Parag Agrawal, τον οικονομικό διευθυντή Ned Segal και την επικεφαλής νομικών υποθέσεων και πολιτικής Vijaya Gadde με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρείας έναντι 44 δισ. δολαρίων την Πέμπτη, δήλωσαν πηγές στο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης