Ανοίγει σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, η πλατφόρμα για τα voucher αξίας 150 ευρώ που θα μπορούν να διεκδικήσουν οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες για την προμήθεια POS. Πρόκειται για τον τέταρτο κύκλο του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές», που θα επιτρέψει την επιδότηση μέσω voucher της αξίας αγοράς και διασύνδεσης των POS.

Η καταληκτική ημερομηνία για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS είναι η Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου. Η αξία του κουπονιού ορίζεται στα 150 ευρώ και προβλέπονται μέχρι δύο ανά επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τις διευκρινήσεις που έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τη χρηματοδότηση μέσω voucher της αγοράς και διασύνδεσης POS από τις επιχειρήσεις λιανικής, η ενίσχυση έχει τη μορφή επιταγής (voucher) και ο κάθε δικαιούχος έχει τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσει σε εγκεκριμένους από το Πρόγραμμα προμηθευτές.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στην πλατφόρμα του προγράμματος: https://beneficiary.digitalsme.gov.gr. Σε περίπτωση που μία επιχείρηση δραστηριοποιείται σε περισσότερους του ενός ΚΑΔ, για να γίνει η επιλογή λαμβάνεται καταρχάς υπόψη ο ΚΑΔ Κύριας Δραστηριότητας και εφόσον αυτός δεν είναι επιλέξιμος, δευτερευόντως ο ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα.

Υπενθυμίζεται ότι από τους τρεις πρώτους κύκλους χρηματοδότησης έχουν εγκριθεί τα αντίστοιχα vouchers σε 121.138 επιχειρήσεις για την αγορά/αντικατάσταση POS (18,1 εκατ. ευρώ) και 169.837 επιχειρήσεις για την κάλυψη μέρους του κόστους διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές (22,5 εκατ. ευρώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H διαδικασία εξαργύρωσης των vouchers έχει ως εξής:

Βήμα 1:

Πατήστε https://beneficiary.digitalsme.gov.gr/ για να μπείτε στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης, στην οποία έχετε υποβάλλει την Αίτηση Χρηματοδότησης και ακολούθως πατήστε το κουμπί «Συνέχεια» που θα δείτε στο κάτω μέρος της οθόνης.

Βήμα 2:

Μετά πατήστε στο κάτω μέρος της οθόνης το κουμπί «Είσοδος με διαπιστευτήρια Taxisnet» και πληκτρολογήστε τους κωδικούς σας, που έχετε για το Taxisnet, ώστε να μπείτε στην Αίτησή σας.

Βήμα 3:

Πατήστε το κουμπί «Έκδοση και διαχείριση επιταγών». Να σημειωθεί ότι το κουμπί «Έκδοση και διαχείριση επιταγών» εμφανίζεται στην οθόνη για όλους τους δικαιούχους του Α’ και Β’ κύκλου. Για τους δικαιούχους του Γ’ κύκλου θα εμφανιστεί στην οθόνη μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ενστάσεων, όπου και θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Βήμα 4:

Πληκτρολογήστε το ποσό στο οποίο επιθυμείτε να εκδοθεί η επιταγή (μέχρι το ύψος του ποσού που αναγράφεται ως «Διαθέσιμο ποσό για έκδοση νέων επιταγών» στην οθόνη σας) και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί «Αίτημα έκδοσης νέας επιταγής». Η επιταγή θα εμφανιστεί στον πίνακα «Οι επιταγές μου», εφόσον εγκριθεί. Να σημειωθεί ότι την επιταγή θα τη λάβετε και στην επιβεβαιωμένη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) που έχετε δηλώσει στην αίτησή σας.

Βήμα 5:

Τέλος, επιλέγετε το προϊόν που επιθυμείτε και δείχνετε στον έμπορο την επιταγή σας. Επιπροσθέτως του δίνετε το ΑΦΜ σας και αυτομάτως λαμβάνετε μήνυμα στο κινητό, που έχετε δηλώσει στην αίτησή σας. Σε αυτό θα υπάρχει κωδικός μιας χρήσης, τον οποίο επίσης πρέπει να δώσετε στον έμπορο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης