Θετικά αντιμετωπίζει το μέρισμα Τσίπρα η Citigroup

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 15:59
Θετικά αντιμετωπίζει το μέρισμα Τσίπρα η Citigroup
Στην ανακοίνωση της διανομής του κοινωνικού μερίσματος από την ελληνική κυβέρνηση επικεντρώνεται σε νέο της note η Citigroup, σημειώνοντας πως αυτή η κίνηση υπογραμμίζει το θετικό κλίμα που υπάρχει πλέον μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών.

Όπως επισημαίνει, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους 0,8% του ΑΕΠ, λόγω της υπεραπόδοσης των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί για την φετινή χρονιά.

Ο στόχος για το δημοσιονομικό πλεόνασμα του 2017 διαμορφώνεται στο 1,75% του ΑΕΠ, όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα, αλλά οι τελευταίες εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης δείχνουν ότι θα ξεπεράσει το 2,5%.

Όπως σχολιάζει η Citi, αυτή η κίνηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαιώνει το εποικοδομητικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, την στιγμή που μία αντίστοιχη ανακοίνωση πέρσι είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Όπως τονίζει, αυτό το θετικό κλίμα εν όψει της ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης ενισχύει τις πιθανότητες ολοκλήρωσης του προγράμματος διάσωσης το καλοκαίρι του 2018.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 16:01