Επαναλήφθηκε χθες στο Πλημμελειοδικείο της Ευελπίδων η δίκη για καθυστερημένη υποβολή πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αθωώθηκε ομόφωνα, όπως είχε αθωωθεί ομόφωνα και την πρώτη φορά στις 12 Ιουνίου 2017. Η προηγούμενη αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, όμως, αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο ως μη επαρκώς τεκμηριωμένη.

Στο δικαστήριο παρόντες ήταν ο κ. Χαρδούβελης, ο δικηγόρος του κ. Κουρελέας, και ο μάρτυρας υπεράσπισης, κ. Δημήτρης Τσιόδρας, που το 2012 ήταν επικεφαλής στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού Παπαδήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλημμέλημα ήταν τυπικό και όχι ουσιαστικό.

Το πόθεν έσχες για το 2012 και το 2013 το υπέβαλε στις αρχές Απριλίου του 2015 όταν έμαθε το δημοσίευμα από τον Τύπο (δεν είχε ενημερωθεί πριν από κανέναν, ούτε καν ότι γινόταν έρευνα για το πρόσωπό του). Αφορούσε την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2012, όταν ήταν επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Όταν στη συνέχεια ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, το 2014, ειδοποιήθηκε ότι είχε υποχρέωση και υπέβαλε κανονικά πόθεν έσχες. Μάλιστα, στη δήλωση του 2014 υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τις προηγούμενες χρονιές 2012 και 2013 ώστε η νέα υποβολή τον Απρίλιο του 2015 να μην προσθέτει τίποτε το ουσιαστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, το 2012 o Γκ. Χαρδούβελης δεν υπέβαλε πόθεν έσχες γιατί, όπως είπε, δεν γνώριζε ότι έπρεπε να υποβάλει.

Ο ίδιος είχε μείνει με την εντύπωση ότι δεν έχει υποχρέωση υποβολής, όπως γίνονταν την περίοδο επί διακυβέρνησης Σημίτη, οπότε ήταν και πάλι στην ίδια ακριβώς θέση ως επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και τότε δεν υπέβαλε.

Ούτε άκουσε ποτέ από κανέναν οτιδήποτε περί υποβολής πόθεν έσχες στο πεντάμηνο του 2012 με τον κ. Παπαδήμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης