Ουδείς φαίνεται να γνωρίζει πόσα οχήματα παραμένουν ανασφάλιστα στους δρόμους, τι θα γίνει με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί κι εάν ισχύει η καταληκτική ημερομηνία της 14ης Ιουλίου, οπότε αναμένεται η επιβολή νέων.

Τρεις ημέρες πριν από την 14η Ιουλίου η διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα πρέπει να θεσμοθετηθούν μειωμένα πρόστιμα για όσους εντοπίζονται με ανασφάλιστα οχήματα βρίσκεται ακόμη στον αέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αγνοείται η διαγραφή των αρχικών παραβόλων που είχαν σταλεί και η επιστροφή των χρημάτων σε περίπου 9.000 φορολογουμένους που είχαν ήδη πληρώσει το παράβολο των 250 ευρώ από τις πρώτες ημέρες μετά την αποστολή τους.

Μέχρι στιγμής, όμως, ούτε όσοι έχουν ήδη πληρώσει τα παράβολα υπάρχει τρόπος να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, ούτε όμως και το υπουργείο ξέρει πώς να κινηθεί μετά τις 14 Ιουλίου, οπότε λήγει και η προθεσμία που έχει δοθεί για τα ανασφάλιστα οχήματα, αφού η διάταξη δεν έχει ψηφιστεί ακόμη.

Το βέβαιο είναι ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας το υπουργείο θα πρέπει να επανελέγξει τη λίστα για να εντοπίσει ποια από αυτά έχουν ασφαλιστεί και παράλληλα θα πρέπει να διορθώσει και τα λάθη που είχαν γίνει στον πρώτο έλεγχο στις 6 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, καταβάλλεται προσπάθεια η διάταξη αυτή να ενταχθεί -ως συνήθως- σε οποιοδήποτε από τα νομοσχέδια βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη Βουλή για να λήξει το θέμα.

Το ζητούμενο όμως για να λήξει το πρόβλημα είναι οι έλεγχοι να είναι διαρκείς και το υπουργείο να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πόσα και ποια οχήματα κυκλοφορούν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, απειλώντας το κοινωνικό σύνολο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης