Δημοσιονομικά ουδέτερος επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών να είναι ο ΕΝΦΙΑ και τα επόμενα χρόνια, παρά τις απαιτούμενες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες, που θα πρέπει να μειωθούν.

Καταρχήν οι μειώσεις των αντικειμενικών αξιών δεν θα υπερβούν το 20%, ενώ η πλειονότητά τους φαίνεται ότι θα κυμανθεί στο 10 με15%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό για τις όχι και τόσο εμπορικές περιοχές της χώρας. Στις «ακριβές περιοχές» θα υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών προς τα πάνω, ώστε το συνολικό ποσό που θα μπει στα κρατικά ταμεία να είναι το ίδιο και τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, σημαντική ώθηση στα έσοδα θα δώσει και η επιβολή ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, που σήμερα μένουν εκτός συστήματος.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου περιέγραψε σήμερα το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων οι οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούν στα επίπεδα των εμπορικών τιμών κάτι που πρέπει να έχει ολοκληρώσει το υπουργείο Οικονομικών έως το τέλος του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε επίσης ότι αυτή την περίοδο το υπουργείο συλλέγει τα στοιχεία για τις ενοικιάσεις ακινήτων μέσω πλατφορμών ( AirBnB) προκειμένου να εφαρμοσθεί η νέα φορολογική νομοθεσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης