Όσοι συνταξιούχοι δικαιώνονται από την έκδοση της απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικά ορισμένα καίρια σημεία του Νόμου Κατρούγκαλου, θα πάρουν όσα δεν έπρεπε να τους αφαιρεθούν, αναδρομικά.

Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα αναδρομικά θα δοθούν για το διάστημα από την ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ (προηγούμενη Παρασκευή) έως και την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι το νέο ασφαλιστικό θα χτιστεί πάνω στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Θα χτίσουμε το νέο ασφαλιστικό πάνω στις βασικές αξίες που υιοθετεί η απόφαση του ΣτΕ» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι πρόκειται για ένα σύστημα βιώσιμο και δίκαιο. «Αποκαθιστούμε όσους υπέστησαν βλάβη από την αντισυνταγματικότητα του νόμου» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Για τις 120 δόσεις ο κ. Γεραπετρίτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας παράτασης, ωστόσο προέτρεψε τους πολίτες να ολοκληρώσουν σήμερα, ημέρα κατά την οποία λήγει η προθεσμία, τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, σημείωσε ότι μέσω αυτού θα γίνουν πράξη όλα αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, όπως η μείωση στον φόρο για τις επιχειρήσεις και η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας γενικότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι μείωση του αφορολογήτου δεν θα υπάρξει, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα δούμε δημοσιονομικό κενό για το 2020.

Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης αποκάλυψε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να δίνονται προκαταβολικά τα χρήματα για την επιδότηση του πετρελαίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης