Από 50 ευρώ το στρέμμα μέχρι 120 ευρώ ανά στρέμμα θα ανέρχεται η χορήγηση της ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής επιτραπέζιων ροδάκινων, νεκταρινιών και βιομηχανικών ροδάκινων σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Οι ενισχύσεις αφορούν τους παραγωγούς των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας, Καβάλας και Φλώρινας, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού (27-28 Ιουνίου 2018).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την απόφαση η οποία υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη την περασμένη Τετάρτη, η χρηματοδότηση ανέρχεται στα 13.220.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε: 100 ευρώ/στρέμμα για τα σοβαρά ζημιωθέντα επιτραπέζια ροδάκινα, 50 ευρώ/στρέμμα για τα μετρίως ζημιωθέντα επιτραπέζια ροδάκινα, 120 ευρώ/στρέμμα για τα σοβαρά ζημιωθέντα νεκταρίνια, 60 ευρώ/στρέμμα για τα μετρίως ζημιωθέντα νεκταρίνια,

50 ευρώ/στρέμμα για τα βιομηχανικά ροδάκινα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης