Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, προανήγγειλε την αύξηση των επιδομάτων τέκνων, λέγοντας ότι «θα δούμε πώς μεταβάλλονται τα εισοδήματα των πολιτών, λόγω της πανδημίας, και αναμένεται να υπάρξει αύξηση της κεντρικής χρηματοδότησης».

Περί τις 800.000 οικογένειες λαμβάνουν επίδομα τέκνων, ενώ, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού σε τηλεοπτικό σταθμό, «θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όσοι χρειάζονται την κρατική βοήθεια θα την έχουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, γνωστοποίησε την ενεργοποίηση ενός σχεδίου ενίσχυσης των γυναικών, προκειμένου αυτές «να διεκδικήσουν το ρόλο τους στην αγορά εργασίας».

Έτσι, σύμφωνα με την υφυπουργό, επεκτάθηκαν τα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τις οργανωμένες δομές παιδικής προστασίας και φροντίδας, αλλά και για δομές που αφορούν τους ηλικιωμένους.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, εντάσσονται στον σχεδιασμό, για πρώτη φορά, γυναίκες που απασχολούνται στο δημόσιο ή τον δήμο, με εισοδηματικά κριτήρια έως 30.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο ζήτημα των τεκνοθεσιών και των αναδοχών.

Όπως υπογράμμισε, το υπουργείο θεμελίωσε ένα «λειτουργικό σύστημα υιοθεσιών και αναδοχών, σύστημα με ταχύτητα και διαφάνεια».

«Καταγράφηκαν πόσα παιδιά υπάρχουν σε όλες τις δομές προστασίας της χώρας σε ένα μητρώο, ενώ φτιάχτηκαν και αλλά δύο μητρώα για υποψήφιους γονείς και υποψήφιους ανάδοχους» σημείωσε, λέγοντας πως πλέον οι υποψήφιοι γονείς ή ανάδοχοι θα χρειάζεται να κάνουν μόνο μία αίτηση σε έναν κρατικό φορέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης