Η επιβολή του τέλους διαμονής στα ξενοδοχειακά καταλύματα της Ελλάδας, που θα επιβληθεί από 1ης Ιανουαρίου του 2018 σύμφωνα με τον νέο νόμο, δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις τουριστικές ροές, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας Γιούρι Μπαρζίκιν.

“Ούτως ή άλλως οι τουριστικές υποδομές (σ.σ.στην Ελλάδα) είναι ανεπτυγμένες, μάλιστα ακόμη και το άνοιγμα της αγοράς της Τουρκίας έδωσε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να κλείσει θετικά τη χρονιά αυτή. Η επιβολή αυτή (σ.σ. του τέλους διαμονής) δεν θα έχει καθοριστική επιρροή, αλλά νομίζω ότι ο κόσμος θα επιδιώκει να αναζητεί εκείνα τα καταλύματα που δεν θα υπάρχει επιβολή του τέλους”, επεσήμανε ο Μπαρζίκιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να προβλέψει, σε ποιο βαθμό θα μειωθεί η τουριστική ζήτηση, επειδή τη ζήτηση την επηρεάζει ένα σύνολο παραγόντων. Θα εξαρτηθεί από το αν θα ανοίξει ή όχι η αγορά της Αιγύπτου, από το πώς θα δουλέψουν οι αγορές στην Ιταλία και την Ισπανία.

Παράλληλα, η διευθύντρια του τουριστικού γραφείου Pegas Touristik Άννα Παντγκόρναγια, θεωρεί ότι η επιβολή του τέλους διαμονής δεν θα επηρεάσει καθόλου την ζήτηση. “Η επιβάρυνση από την επιβολή δεν θα είναι απαγορευτική και συνεπώς οι τουριστικές ροές φυσικά και δεν θα επηρεασθούν από αυτό, επειδή εδώ και χρόνια οι Έλληνες κάνουν πολύ καλές προτάσεις στη ρωσική αγορά” δηλώνει η κ. Παντγκόρναγια, επισημαίνοντας ότι “για πολλοστή χρονιά η Ελλάδα επιδεικνύει μια πολύ καλή δυναμική στις κρατήσεις και συνεπώς αυτό δεν θα την επηρεάσει ιδιαίτερα”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης